fardastudio

course 1662724358 300x169 - انواع دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

چگونه تلاش های بازاریابی دیجیتال باعث موفقیت کسب و کار در دنیای مدرن می شود؟

بازاریابی فعل شناسایی و رفع نیازهای مشتری است. این یک وظیفه بسیار مهم در زمینه کسب و کار است، زیرا تلاش های بازاریابی موفق می تواند منجر به جذب افراد و تبدیل آن ها به مشتری شود. اگرچه بازاریابی ریشه های عمیقی در تاریخ و فرهنگ کسب و کار دارد، بازاریابی دیجیتال یک روش نسبتاً جدید است.

بازاریابی دیجیتال به هر روش بازاریابی گفته می شود که از طریق دستگاه های الکترونیکی که از نوعی سیستم دیجیتال استفاده می کنند، از جمله بازاریابی آنلاین در اینترنت. در فرآیند انجام بازاریابی دیجیتال، یک کسب و کار ممکن است از وب سایت ها، موتورهای جستجو، وبلاگ ها، رسانه های اجتماعی، ویدئو، ایمیل و کانال های مشابه برای دستیابی به مشتریان استفاده کند.

:در ادامه به بررسی انواع این شیوه های دیجیتال می پردازیم

انواع دیجیتال مارکتینگ 

فهرست عنوان هایی که در این مطلب می­خوانید:

  • بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
  • بازاریابی محتوا
  • بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
  • پرداخت به ازای کلیک (PPC)
  • بازاریابی وابسته
  • . تبلیغات بومی
  • اتوماسیون بازاریابی
  • بازاریابی ایمیلی
  • روابط عمومی آنلاین
  • بازاریابی درونگرا
  • محتوای حمایت شده
  • بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)
  • بازاریابی پیام فوری

در ادامه خلاصه ای کوتاه از برخی از رایج ترین تاکتیک های بازاریابی دیجیتال آورده شده است.

۱. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

این فرآیند بهینه سازی وب سایت شما برای “رتبه” بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو، در نتیجه افزایش میزان ترافیک ارگانیک (یا رایگان) وب سایت شما است. کانال هایی که از سئو سود می برند شامل وب سایت ها، وبلاگ ها و اینفوگرافیک ها هستند.

راه های مختلفی برای بهتر شدن سئو وجود دارد تا ترافیک مناسبی برای وب سایت خود ایجاد کنید. شامل:

سئوی درون صفحه: این نوع سئو بر روی تمام محتوایی که “در صفحه” وجود دارد هنگام مشاهده یک وب سایت تمرکز می کند. با تحقیق در مورد کلمات کلیدی برای حجم جستجو و هدف (یا معنی) آنها می توانید به سؤالات خوانندگان پاسخ دهید و در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) که این سؤالات ایجاد می کنند رتبه بالاتری کسب کنید.

سئوی خارج از صفحه: این نوع سئو بر روی تمام فعالیت هایی تمرکز می کند که هنگام بهینه سازی وب سایت شما “خارج از صفحه” انجام می شود. ممکن است بپرسید «چگونه فعالیتی که در وب سایت من نیست می تواند بر رتبه سایت تأثیر بگذارد؟» پاسخ آن این است که لینک های ورودی که به عنوان بک لینک نیز شناخته می شوند. تعداد ناشرانی که به شما لینک می‌دهند، و کیفیت آن ناشران، بر میزان رتبه بالای شما برای کلمات کلیدی مورد علاقه‌تان تأثیر می‌گذارد. با ایجاد شبکه با ناشران دیگر، نوشتن پست های مهمان در این وب سایت ها (و پیوند دادن مجدد به وب سایت خود)، و جلب توجه خارجی، می توانید بک لینک های مورد نیاز برای ارتقای وب سایت خود را در تمام SERP های مناسب به دست آورید.

سئوی تکنیکال: این نوع سئو بر روی بک­اند وب سایت شما و نحوه کدگذاری صفحات شما تمرکز دارد. فشرده‌سازی تصویر، داده‌های ساختاریافته و بهینه‌سازی فایل‌های CSS همگی اشکال سئوی فنی هستند که می‌توانند سرعت بارگذاری وب‌سایت شما را افزایش دهند، یعنی یک فاکتور مهم رتبه‌بندی در موتورهای جستجو مانند گوگل.

۲. بازاریابی محتوا

این اصطلاح به ایجاد و ارتقای دارایی های محتوا به منظور ایجاد آگاهی از برند، رشد ترافیک، تولید لید و مشتریان اشاره دارد. کانال هایی که می توانند در استراتژی بازاریابی محتوای شما نقش داشته باشند عبارتند از:

پست های وبلاگ: نوشتن و انتشار مقاله در وبلاگ شرکت به شما کمک می کند تخصص صنعت خود را نشان دهید و ترافیک جستجوی ارگانیک را برای کسب و کار خود ایجاد کنید. این در نهایت به شما فرصت های بیشتری برای تبدیل بازدیدکنندگان وب سایت به لید برای تیم فروش خود می دهد.

کتاب‌های الکترونیکی و کاغذهای سفید: کتاب‌های الکترونیکی، کاغذهای سفید و محتوای طولانی مشابه به آموزش بیشتر بازدیدکنندگان وب‌سایت کمک می‌کنند. همچنین به شما امکان می دهد برای اطلاعات تماس خواننده، محتوا را مبادله کنید، برای شرکت خود لید ایجاد کنید و مخاطب را به مسیر خریدار هدایت کنید.

اینفوگرافیک: گاهی اوقات، خوانندگان از شما می خواهند که نشان دهید، نه اینکه بگویید. اینفوگرافیک شکلی از محتوای بصری است که به بازدیدکنندگان وب سایت کمک می کند تا مفهومی را که می خواهید برای یادگیری آن ها کمک کنید، تجسم کنند.

محتوای صوتی یا تصویری: تلویزیون و رادیو کانال های محبوبی برای بازاریابی دیجیتال هستند. ایجاد محتوایی که می تواند به صورت آنلاین به صورت ویدئو به

اشتراک گذاشته شود یا توسط شنوندگان در رادیو شنیده شود، می تواند مخاطبان بالقوه شما را تا حد زیادی گسترش دهد.

48 what is a full service digital marketing agency 1024x462 1 300x135 - انواع دیجیتال مارکتینگ

۳. بازاریابی رسانه های اجتماعی

این روش برند و محتوای شما را در کانال های رسانه های اجتماعی تبلیغ می کند تا شناخت مخاطب از برند و ترافیک وب سایت را افزایش دهد و برای کسب و کار شما لید ایجاد کند.

کانال هایی که می توانید در بازاریابی رسانه های اجتماعی استفاده کنید عبارتند از:

تلگرام، توییتر، لینکدین، اینستاگرام، اسنپ ​​چت، پینترست و…

بسیاری از بازاریابان از این پلتفرم های رسانه های اجتماعی برای ایجاد یک کمپین ویروسی استفاده می کنند. شراکت با یک تولید کننده محتوای محبوب یا شرکت در روندی که با مخاطبان گسترده ای طنین انداز می شود، یک استراتژی بازاریابی ویروسی است. هدف این است که چیزی قابل اشتراک بسازیم به این امید که به طور ارگانیک در یک کانال رسانه اجتماعی پخش شود.

۴. پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)

PPC با پرداخت هزینه به ناشران هر بار که روی تبلیغ شما کلیک می شود، کاربر را به وب سایت شما هدایت می کند. یکی از رایج‌ترین انواع PPC، تبلیغات گوگل است که به شما امکان می‌دهد برای اسلات‌های برتر در صفحات نتایج موتور جستجوی Google با قیمت «هر کلیک» لینک­هایی که قرار می‌دهید، پرداخت کنید.

این سیستم در شبکه های اجتماعی و ویدیویی مانند اینستاگرام و یوتیوب هم وجود دارد اما در ایران بسیار کم کاربرد است.

۵. بازاریابی وابسته

این یک نوع تبلیغات مبتنی بر عملکرد است که در آن شما برای تبلیغ محصولات یا خدمات دیگران در وب سایت خود کمیسیون دریافت می کنید. این شیوه جدا از فروش محصولات سایت می­تواند برای شما منبع درآمدزایی باشد.

۶. تبلیغات بومی

تبلیغات بومی به تبلیغاتی اطلاق می‌شود که عمدتاً مبتنی بر محتوا هستند و در یک پلتفرم در کنار محتوای غیر پولی دیگر نمایش داده می‌شوند. بسیاری تبلیغات رسانه های اجتماعی را “بومی” می دانند. برای مثال یک محتوای جذاب در اینستاگرام به شکل ارگانیک می­تواند ویوی بسیار بالایی داشته باشد و بدون پرداخت هزینه­ای از سمت شما بازخود بسیار خوبی برایتان حاصل کند.

 

۷. خودکارسازی بازاریابی

خودکارسازی (اتوماسیون)  بازاریابی به سیستم یا رباتی اطلاق می شود که عملیات اصلی بازاریابی شما را خودکار می کند. بسیاری از بخش‌های بازاریابی می‌توانند کارهای تکراری را که به صورت دستی انجام می‌دهند، خودکار کنند، مانند:

خبرنامه های ایمیل: اتوماسیون ایمیل نه تنها شما این امکان را می دهد که به طور خودکار برای مشترکین خود ایمیل ارسال کنید بلکه می‌تواند به شما کمک کند فهرست مخاطبین خود را در صورت نیاز کم یا گسترش دهید تا خبرنامه‌های شما فقط به افرادی ارسال شود که می‌خواهند آنها را در صندوق ورودی خود ببینند.

زمان‌بندی پست رسانه‌های اجتماعی: اگر می‌خواهید حضور سازمان خود را در یک شبکه اجتماعی افزایش دهید، باید مرتب پست بگذارید. ابزارهای زمان‌بندی رسانه‌های اجتماعی محتوای شما را به کانال‌های رسانه‌های اجتماعی هدایت می‌کنند، بنابراین می‌توانید زمان بیشتری را صرف تمرکز بر استراتژی محتوا کنید.

گردش کار لید: ایجاد لید و تبدیل آنها به مشتریان می تواند فرآیندی طولانی باشد. شما می توانید این فرآیند را با ارسال ایمیل ها و محتوای خاص در زمان های مناسب آن­ها را جذب کنید

تحلیل و گزارش کمپین: کمپین های بازاریابی می تواند شامل تعداد زیادی از افراد مختلف، ایمیل ها، محتوا، صفحات وب، تماس های تلفنی و موارد دیگر باشد. اتوماسیون بازاریابی می تواند به شما کمک کند هر چیزی را که روی آن کار می کنید بر اساس کمپینی که ارائه می کند مرتب کنید و سپس عملکرد آن کمپین را بر اساس پیشرفتی که همه این مؤلفه ها در طول زمان ایجاد می کنند تحلیل کنید.

۸. بازاریابی ایمیلی

شرکت ها از بازاریابی ایمیلی به عنوان راهی برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود استفاده می کنند. ایمیل اغلب برای تبلیغ محتوا، تخفیف ها و رویدادها و همچنین هدایت افراد به سمت وب سایت کسب و کار استفاده می شود. انواع ایمیل هایی که ممکن است در کمپین بازاریابی ایمیلی ارسال کنید عبارتند از:

خبرنامه های وبلاگی.

ایمیل های پیگیری به بازدیدکنندگان وب سایتی که چیزی را دانلود کرده اند.

ایمیل های خوش آمدگویی مشتری و…

۹. روابط عمومی آنلاین

روابط عمومی آنلاین، عملی برای تامین امنیت پوشش آنلاین به دست آمده با نشریات دیجیتال، وبلاگ ها و سایر وب سایت های مبتنی بر محتوا است. این بسیار شبیه روابط عمومی سنتی است اما در فضای آنلاین. کانال هایی که می توانید برای به حداکثر رساندن تلاش های روابط عمومی خود استفاده کنید عبارتند از:

پاسخ دادن به افرادی که محتوای شما را می خوانند بهترین راه برای ایجاد گفتگوی سازنده در اطراف صنعت شما است.

۱۰. بازاریابی درونگرا

بازاریابی درونگرا به یک روش بازاریابی اشاره دارد که در آن شما مشتریان را در هر مرحله از «مسیر خرید» جذب می کنید، درگیر می کنید و رضایت­مند می کنید. شما می‌توانید از هر تاکتیک بازاریابی دیجیتالی که در بالا ذکر شد در طول یک استراتژی بازاریابی ورودی برای ایجاد تجربه‌ای برای مشتری استفاده کنید که به نفع مشتری همکاری می‌کند، نه علیه او. در اینجا چند نمونه کلاسیک از بازاریابی درونگرا در مقابل بازاریابی سنتی آورده شده است:

وبلاگ نویسی در مقابل تبلیغات پاپ آپ

بازاریابی ویدئویی در مقابل تبلیغات تجاری

لیست مخاطبین ایمیل در مقابل هرزنامه ایمیل

۱۱. محتوای اسپانسرینگ

با محتوای اسپانسرینگ، شما به‌عنوان یک برند، به شرکت یا نهاد دیگری پول می‌دهید تا محتوایی را ایجاد و تبلیغ کند که به نوعی درباره برند یا خدمات شما بحث می‌کند.

یکی از انواع محبوب محتوای حمایت شده، اینفلوئنسر مارکتینگ است. با این نوع محتوای اسپانسرینگ، یک برند از یک اینفلوئنسر در صنعت خود حمایت می‌کند تا پست‌ها یا ویدیوهای مرتبط با شرکت را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کند.

نوع دیگری از محتوای حمایت شده می تواند یک پست وبلاگ یا مقاله ای باشد که یک موضوع، خدمات یا نام تجاری را برجسته می کند.

۱۲. بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)

زمانی که یک لید بالقوه در حال جستجوی یک محصول یا کسب و کار مرتبط با شماست، این یک فرصت عالی برای ارتقاء است. تبلیغات پولی و سئو دو استراتژی عالی برای ارتقای کسب و کار شما برای سرمایه گذاری بر روی آن لیدهای آینده هستند. بازاریابی موتورهای جستجو راه دیگری برای افزایش ترافیک وب سایت با قرار دادن تبلیغات پولی در موتورهای جستجو است. دو سرویس محبوب SEM عبارتند از Bing Ads و Google Ads. این تبلیغات پولی به‌طور یکپارچه در بالای صفحات نتایج موتور جستجو قرار می‌گیرند و ویو فوری برای شما حاصل می­کنند. این نیز نمونه ای از تبلیغات بومی موثر است.

۱۳. بازاریابی پیام فوری

بازاریابی محصولات خود از طریق پلتفرم‌های پیام‌رسان راهی سریع برای دستیابی به لیدهای بالقوه است، حتی برای کسانی که شماره تلفن همراه خود را ارائه نکرده‌اند. این یک راه ساده است تا مخاطبان خود را از فروش های لحظه­ای، محصولات جدید یا به روز رسانی های سفارشات خود مطلع کنید. اگر مشتریان شما سؤالی دارند یا به اطلاعات بیشتری نیاز دارند، این نیز راهی مناسب برای اتصال آنها به خدمات مشتری است. می توانید مستقیماً از طریق پیامک یا در سیستم عامل هایی تلگرام یا واتس اپ پیام ها را به آن­ها ارسال کنید.

یک بازاریاب دیجیتال چه می کند؟

بازاریابان دیجیتال مسئول هدایت آگاهی از برند و تولید لید از طریق تمام کانال های دیجیتالی – اعم از رایگان و پولی – هستند که در اختیار یک شرکت هستند. این کانال ها شامل رسانه های اجتماعی، وب سایت خود شرکت، رتبه بندی موتورهای جستجو، ایمیل، تبلیغات نمایشی و وبلاگ شرکت است.

بازاریاب دیجیتال بر روی شاخص های کلیدی عملکرد هر کانال (KPI) تمرکز می کند تا عملکرد را به درستی اندازه گیری کند. به عنوان مثال، یک بازاریاب دیجیتال مسئول SEO ممکن است ترافیک ارگانیک وب سایت خود را اندازه گیری کند.

در شرکت‌های کوچک، یک نفر ممکن است دارای بسیاری از کانال‌ها و تاکتیک‌های دیجیتالی باشد که در بالا توضیح داده شد، در حالی که شرکت‌های بزرگ‌تر معمولاً متخصصی دارند که بر روی یک یا دو کانال برند متمرکز است.

در پایان

یک استراتژی بازاریابی دیجیتال موثر باید نیازها و اهداف فردی کسب و کار مورد نظر را در نظر بگیرد. بر این اساس، یک استراتژی بازاریابی دیجیتال که برای یک فروشگاه کوچک  کار می‌کند، احتمالاً برای یک برند جهانی نامناسب است. نکته بسیار مثبت این است که بازاریابی دیجیتال طیف گسترده ای از روش ها، کانال ها و استراتژی ها را ارائه می دهد. بنابراین، کسب‌وکارها با هر اندازه و تقریباً در هر صنعتی می‌توانند از بازاریابی دیجیتال تأثیر زیادی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *