سه مرحله برای موفقیت در تولید محتوای ویدیویی
محتوای ویدیویی به یک نوع قالب محتوایی گفته میشود که دارای صوت و تصویر است چه تصویر فیلمبرداری شده و چه گرافیکی و انیمیشنی. در ادامه به نوعی از این ویدیوها میپردازیم که با هدف انتقال محتوا از یک شخص گوینده ضبط می شود.
۱. محتوای مفید
فکر میکنم بدیهی باشه که قبل از هرچیزی باید خود محتوا رو بسنجین. متاسفانه گاها دیده میشه برای شروع تولید محتوا در اولین قدم به سراغ خرید رینگ لایت و میکروفون و… میرن درحالی که پیشنهاد ما اینه که ابتدا محتوایی که میخواین روش تمرکز کنین رو داخل پلتفرم های مختلف سرچ کنین و ببینین بقیه آیا دارن دقیقا همون هارو میگن یا شبیهش یا اصلا کسی توی این حوزه کار نکرده؟ و حالا هر کدوم از این حالت ها رو بررسی کنین که اگر مثلا محتوای شما قبلا خیلی کار شده شما چه چیز جدیدی برای اضافه کردن بهش دارین؟
قدم دوم استفاده از منابع معتبره. اگر منبع شما کتاب درخوری باشه با دست پرتری میتونین جلوی مخاطب حاضر بشین تا اینکه فقط در مورد اون موضوع سرچ کرده باشین و چندتا ویدیو دیده باشین.
۲. اجرای گیرا
حالا که متن آماده ست نکته مهم اینه که کی قراره اجراش کنه؟ قطعا مواجه شدین با اشخاصی که چیز جالبی برای گفتن ندارن اما بخاطر اینکه بلدن چطور حرف بزنن بیننده رو نگه میدارن. حالا ترکیب همین توانایی به علاوه یک متن عالی به ایدهآل میرسه. شما برای اینکه این بخش کار رو خودتون انجام بدین نیازی نیست گوینده رادیو باشین اما اگر واستون جدی و مهمه تمرینات اولیه بیان رو در برنامه روزانه تون بذارین با یک سرچ ساده میتونین مطالب خوبی در رابطه با فن بیان پیدا کنین. در آینده مطالب بیشتری در این خصوص براتون به اشتراک میذاریم.
۳. ابزار درست
این بخش رو در دو سطح حرفهای و ساده بررسی میکنیم. در شکل حرفهایش حداقل شما به یک دوربین، یک لنز، یک میکروفون ترجیحا یقهای و سه عدد نور نیاز دارین والبته یک سه پایه دوربین. بهترین گزینه برای پیش بردن حرفهای کار، سپردن اون به دست کسی هست که کارش فیلمبرداریه و میتونه نور، لنز، صدا و… رو در بهترین حالت تنظیم کنه. چون همه این موارد کاملا تخصصی هستن توی وبلاگ نمیشه به بررسی شون پرداخت و در آینده مطلب جداگونه برای هر بخش منتشر میکنیم. اما در شکل ساده:
شما حداقل به یک دوربین موبایل و سه پایهش، یک میکروفون سیمی یا اگر در دسترس نیست یک موبایل دوم، دو عدد چراغ مطالعه و یگ بگگراند خوب نیاز دارید. با اتصال یک لنز کلیپسی «تله یا پرتره» به موبایل، میتونین به تصویر بهتری هم برسین.
قاب رو چه در حالت باز یا بسته به شکلی تنظیم کنین که فضای بالای سر زیاد یا کم نباشه این دو نمونه به اندازه مناسبی تنظیم شدن.
میکروفون تون اگر سیمی باشه که قیمت پایینی هم داره بدون دردسر به گوشی وصل میکنین و صدا رو بدون نویز میگیرین اما اگر در دسترس نیست یک موبایل نزدیک خودتون بذارین و صدا رو رکورد کنین و بعد صدا رو با تصویر سینک کنین.
نورها رو یکی رو با زاویه 45 درجه نسبت به روبهروی صورت تون تنظیم کنین ینی به شکلی که مستقیم به صورت نتابه و همینطور ارتقاعش از سر شما حدود نیم متر بالا تر باشه و نور دوم رو مثل همین تصویر بالا از پشت گوش بتابونین که به همین شکلی که میبینین یک هاله نور روی صورت ایجاد کنه.
مسئله مهم بعدی بکگرانده. برای این کار چند شیوه رو میتونین به کار ببرین.
اول، بکگراند مجازی
در این شیوه شما با مقوا یا پارچه سبز و یا آبی پشت تونو کامل میپوشونید و بعد با برنامه های پیسی یا موبایل بک گراند رو حذف میکنین و بجاش هرچی دوست دارین میذارین. برای پیسی برنامه هایی مثل ادوبی پریمیر و برای موبایل Chromavid و Kinemaster این کارو به راحتی انجام میدن.
دوم بکگراند واقعی
اینجا بیشتر از همه چی سلیقه شما در چینش و ترکیب مهمه و همینطور اینکه وسایل و اکسسوار به محتوای شما بیربط نباشه مثلا برای بکگراند محتوای روانشناسی پوستر خواننده متال و مجسمه اسکلت جمجه مناسبه؟!
شما میتونین هماهنگی رنگ لباس سوژه و صحنه ترکیب های قشنگی خلق کنین البته مراقب باشین که قاب شما توازن داشته باشه ینی اینکه آکسسوار رو به طور متعادل در دو طرف سوژه پخش کنین: